Vilken väska passar bäst på resan?

Inför att resan startar gäller det att ha allt packat ordentligt men det är även viktigt att man packat i rätt sorts väska. Det finns flera modeller att välja mellan och vilken som passar bäst beror på flera faktorer. Bland annat hur länge man ska vara borta och hur lätt man ska få med sig packningen.

Resväskan – Den stora resväskan används vanligen när man ska på en resa där man är borta under en längre tid. Kanske en vecka på semester utomlands eller liknande. En del väljer även att packa gemensamt i samma väska och tänker man till ordentligt kan mycket väl två personer få ner allt som behövs på resan i en stor resväska.Fördelen är alltså dess storlek. Men det är också dess nackdel då den blir tung och otymplig att få med sig. Att välja en modell med hjul är nästan ett måsta för att få med sig packning som inte sällan rör sig upp mot 20kg.

Kabinväska rödKabinväska – Denna väska ser ut som en resväska i miniatyr. Alldeles perfekt i de tillfällen som man inte behöver ha så mycket i packningen. Samtidigt rymmer en kabinväska mer än många tror.

Fördelen är att den är mycket enklare att få med sig än den stora resväskan. Dessutom tillverkas de oftast i de formaten som gör att man kan ha med den som handbagage på flyget. Med andra ord behöver man inte vänta på bagageutlämningen utan kan direkt ta sig vidare till hotell, vandrarhem eller vilket boende som nu väntar.

Ryggsäcken – Detta är backpackerns bästa vän. Billig att köpa in även om man ska akta sig för de allra billigaste modellerna. Det är viktigt att de rymmer mycket men även har många små fack som gör att man snabbt och enkelt kan ta upp det man behöver ur väskan. Med en genomtänkt ryggsäck kan man klara sig utan någon mer väska på resan. Visserligen får man inte med sig så mycket kläder och saker som kan behövas för att resa runt i världen i flera veckor. Men det är inte heller tanken. Reser man som backpacker tar man dagen som den kommer. Man löser problemen efterhand och att hitta billiga nya kläder eller att hyra en timme på ett tvätteri är simpelt. I vissa städer där backpackers är extremt vanliga finns till och med ställen man kan gå till för att kunna lämna saker man inte behöver och ta saker som andra har lämnat.

This entry was posted in Före Resan, Tips för Resan. Bookmark the permalink.

Comments are closed.