Undvik semesterstopp pga. motorstopp

När bilsemestern planeras bör man även planera hur man ska minimera risken för motorstopp och även se över möjligheterna att sig vidare även om detta skulle uppstå. Med andra ord – handla enklare bildelar via exempelvis Www.BildelarOnline24.se, kolla upp vad som gäller enligt den bilförsäkring man har och lägga in nummer till minst en biluthyrningsfirma (Ex Hertz) som är etablerad över hela landet.

Undvik Stoppet – Ta med reservdelarna

Det bästa man kan göra för att undvika onödiga och oplanerade motorstopp är att tänka preventivt. Att serva bilen regelbundet, se över oljenivå, däcktryck och annat innan avfärd samt ha med sig en del reservdelar i bilen.

Lika självklart som att packa kläder bör det vara att låta en liten väska finnas i bilen med några verktyg och reservdelar. Här bör man även tänka på att ha med sig saker som man kan använda för att laga bilen temporärt så att man i ett senare skede kan ta sig till verkstaden. Allt för många tänker att ”jag kan inte meka med bilar” och köper därmed inte hem speciellt många bildelar (om ens några). Men det är att tänka för smalt. Har man inte kunskapen så kontakta ett företag som säljer reservdelar och fråga vad som kan vara bra att ha med på en längre bilsemester.

En man puttar sin trasiga bil

Det finns roligare saker att göra än att putta en tung och trasig bil …

Ta med det i bilen oavsett om du ens vet vad delarna heter. När bilen går sönder är chansen stor att någon kommer förbi och erbjuder hjälp. Inte sällan är det just de som har lite mer kunskap om bilar och de kan därmed hjälpa till med enklare reparationer. Inte sällan är det inte speciellt svåra saker som behöver göras för att åtminstone komma vidare till närmaste verkstad.

Ingen kostnad för stoppet – Kontrollera försäkringen

Skulle ändå bilen bli stående och det inte finns möjlighet till att laga den på plats kan man utnyttja bilförsäkringen då dessa har en försäkringsdel som gör att man som bilägare kan få hjälp med exempelvis boende och transport hem. Visserligen betalar man en viss självrisk men det är ändå billigt för att få bilen körd till närmsta verkstad och även få resan sedan betald hem till hemorten. Med andra ord – kontrollera hemförsäkringen och teckna eventuellt en assistansförsäkring.

Ta dig vidare – Kontakt till biluthyrare

Även om bilen blir lagad på närmsta verkstad så kan detta ta några dagar. Att då bli ”strandsatt” är inte det bästa sättet att njuta av semestern. Det kan alltså vara genomtänkt att kolla upp numret till något stort företag hyr ut bilar i de städer man kommer att vara i.

This entry was posted in Före Resan, Rese & Försäkring, Tips för Resan. Bookmark the permalink.

Kommentera