Sunwing Arguineguín Seafront på Gran Canaria

Sunwing Arguineguín Seafront är det bästa Ving har att erbjuda barnfamiljer på Gran Canaria. Deras Sunwing Resort har vunnit Stora Barnsemesterpriset 2015 för bästa charterhotell för barnfamiljer. Här kan hela familjen koppla av och ha det kul tillsammans.

Fantastisk utsikt

Hotellet har ett helt otroligt läge precis vid havet. Så gott som alla rum och hela poolområdet har utsikt över den blå Atlanten. Vid klart väder kan man se konturerna av Spaniens högsta berg. Det är vulkanen Teide som finns på grannön Teneriffa. På kvällarna kan gästerna njuta av solnedgången på sina balkonger eller beundra den från buffétrestaurangens terrass.

Moderna lägenheter

Hela hotellet renoverades 2012 och har nu 252 stycken moderna ljust inredda lägenheter. Det finns många olika kategorier av lägenheter så du som resenär själv kan välja ditt bästa boende. Bl a finns det lägenheter speciellt anpassade för mindre barn och lyxiga alternativ med extra stor balkong med solstolar. Alla lägenheter har ett litet pentry med kylskåp, kokplattor, mikro, vattenkokare och utrustning för enklare matlagning.

Rökfritt hotell

Alla Vings Sunwing Resort är helt rökfria hotell. Så också Sunwing Arguineguin Seafront. Det betyder att rökning är förbjudet i alla lägenheter, på balkonger, allmänna utrymmen och restauranger. Rökning är endast tillåtet på vissa utmärkta platser. Lite besvärligt för rökare men mycket skönt för dom som inte röker och vill sola ifred utan att bli störd av tobaksrök.

Aktiva dagar för liten och stor

Sunwing Arguineguin Seafront bjuder på ett fullspäckat schema av aktiviteter för den som vill. Till vuxna finns utomhusschack och goda träningsmöjligheter. Till barn i alla åldrar finns en mängd aktiviteter att roa sig med. Varje dag kan man leka, pyssla och titta på film i Miniland. Vings egna maskotar Lollo och Bernie dyker upp lite var stans och busar med barnen. På kvällarna efter middagen är det Björnarnas Show följt av minidisco och kramar på scenen med Lollo och Bernie.

All aktivitetspersonal håller hög klass och är verkligen engagerade och bjuder på sig själva. Du märker inte alls av att dom gör detta vecka efter vecka. Dom har alltid ett leende och lite bus över till barnen. Det gör att hela familjen lätt trivs på Sunwing Arguineguin Seafront.

Shopping i Arguineguin

Arguineguin är ett litet fiskesamhälle som har växt ut till en liten turistort. Den kan inte erbjuda något överflöd av butiker och shopping men det finns ändå en del intressanta butiker. Varje tisdag är det en stor marknad i byn nere vis hamnen. Den är vida känd över hela Gran Canaria och turisterna strömmar till från hela ön. Ett tips är att vara där i god tid när den öppnar vid nio-tio på förmiddagen, det blir snabbt fullt med folk. Var beredd att pruta ordentligt för priserna är väl tilltagna.

För den som vill ha mer shopping går det enkelt att ta lokalbussen ner till Maspalomas. Bussen stannar alldeles bakom hotellet, kostar ca 1,5 € och tar 15-20 minuter. I Maspalomas finns ett rikt utbud av shopping, både strandförsäljare, småbutiker och större butikskedjor som Zara.

Checka in väskan på hotellet

När semestern är slut bjuder Sunwing-konceptet på ytterligare en skön service som underlättar för barnfamiljer på resa. Med Easy Travel kan du checka in väskorna redan på hotellet. Sen kan du enkelt ta direkt transferbussen till flygplatsen och gå direkt till säkerhetskontrollen. Du slipper att stå i långa check-inköer med trötta barn. Ett riktigt avkopplat sätt att avsluta en skön semester på.

This entry was posted in Hotell & boende, Spanien. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar