Resa till Milano

Milano, som ligger i norra Italien, är känt som ett av världens största modecentrum. Förutom att ha koll på mode är staden också känd för sin fotboll och för sina stora industrier. I Milano finns mycket att göra för den som har tankar på att resa dit – Milano och dess modemedvetenhet smittar till och med av sig på hela staden, något som syns tydligt i och med att bland annat restauranger, barer och klädaffärer ofta är väldigt trendiga och hippa. Att resa hit och att ta sig runt är ofta smidigt och i den här texten tas ett antal alternativ upp.

Flyg

Att flyga till Milano är ett bra alternativ för den som vill ta sig dit på ett billigt och ett enkelt sätt. Flyglinjer går direkt från bland annat Arlanda och kan oftast hittas till väldigt billiga priser. Ett tips är att använda sig av sajter som erbjuder sökmotorer för att söka igenom olika flygbolagspriser.

När man har kommit till flygplatsen kan det vara bra att skaffa en hyrbil. Att hyra bil i Milano är oftast enkelt och utbudet kan bland annat spanas in på Italienhyrbil.se för att hitta bra priser, erbjudanden och olika firmor. Man kan alltid också googla exempelvis ”Biluthyrning Milano” för att hitta ännu fler alternativ.

Tåg

Vill man åka tåg till Milano kan man börja nästan var som helst i Sverige (eller i världen för den delen). Från exempelvis Stockholm så är det nästan 200 mil fågelvägen. De här många milen gör att det kan ta väldigt lång tid att resa till staden med tåg, men åker man via räls gör man nog inte det för att det ska gå snabbt.

En stor del av upplevelsen är nämligen de fina vyerna som resan erbjuder längs vägen. Att åka via Schweiz bergskedjor och norra Italiens idylliska miljöer är en svårslagen upplevelse som man inte glömmer i första taget.

Bil

Att åka bil ner till norra Italien kan även det var en riktigt härlig upplevelse. Till exempel kan man färdas på Tysklands omtalade motorvägar, autobahn, där det råder fri hastighetsgräns. Bli inte förvånad om du snittar en hastighet på 180 kilometer i timmen men ändå ständigt blir snabbt omkörd av andra fartälskare.

Se dock som vanligt till att vidta de säkerhetsåtgärder nödvändiga för att säkerställa att resan är trygg för alla inblandade. Bilturen är väldigt lång, och det sista man vill göra är att bli strandad på motorväg och jaga en taxi och hyrbil i sista minuten medan man väntar på bärgare mekaniker.

This entry was posted in Italien, Tips för Resan. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar