När du ska resa till den eviga staden Rom

Rom är en stad som alla känner till. Och det är inte så konstigt, med sina ikoniska byggnadsverk och vackra fontäner så är Rom ett av Europas mest populära resmål. Varje år färdas hundratusentals turister till staden för att häpnas av det mäktiga Colosseum, kasta ett mynt i Fontanta di Trevi och hitta frälsningen i Sankt Peterskyrkan.

Rom är inte bara Italiens huvudstad utan det är också högborgen för den katolska kyrkan. Här finns nämligen Vatikanstaten, världens minsta land. Och det är i detta muromgivna lilla land som påve Franciskus har sitt hem och arbetsplats. Från sitt kontor styr han hela den katolska kyrkan.

Ja det finns många ikoniska platser i Rom. Eller vad sägs om alla historiska platser på Forum Romanum eller den gamla tävlingsplatsen Circus Maximus? Sedan har vi sevärdheter runtomkring Vatikanen, så som Castel Sant Angelo och Vatikanmuséerna (där du bland annat kan hitta det Sixtinska Kapellet: Michelangelos mästerverk och också platsen där den nye påven väljs.).

De flesta vill tillbaka

Det finns nog inte många som varit i staden som inte skulle säga samma sak: res till Rom! Majoriteten av alla som varit i Rom drömmer nog om att en dag återvända till den eviga staden. Kanske är det på Piazza Navona som du hittar den stora kärleken eller varför inte förklara din stora kärlek till din partner?

Även om det kanske inte känns så originellt att resa till Rom så är det verkligen värt det. Få storstäder har så mycket historiska platser att se samtidigt som du kan leva storstadslivet i en europeisk storstad. Och inte är det speciellt dyrt att åka dit heller. Om du inte har så höga krav så kan du hitta ett vettigt hotell för en billig peng. Flyger du dessutom med ett lågprisföretag så kan du spara ytterligare slantar. I slutändan blir det inte speciellt dyrt.

Många åker på en weekend till Rom och då hinner man se väldigt mycket. Men Rom bör inte upplevas på för kort tid utan allting ska ses i lugn och ro. Minst fem dagar borde man vara i Rom för att se de vanligaste sevärdheterna. Lycka till på dina resa till Rom.

Roma

This entry was posted in Italien, Tips för Resan. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar