Lägenhetshotell i Linköping

De som har tänkt besöka Linköping under några enstaka dagar har ett mycket stort utbud av hotell att välja mellan. Vill man istället bo i staden under flera veckor blir utbudet smalare. Självklart kan man bo under längre perioder på alla hotell men bor man länge i en stad är lägenhetshotell betydligt bekvämare då dessa kan liknas med mindre lägenheter som har helt andra bekvämligheter än ett vanligt hotellrum.

Enligt Visitlinköping.se (som är stadens turistorganisations officiella hemsida) finns det i staden enbart sju hotell som erbjuder denna lösning. De sju hotell i Linköping som nämns är:

Apartment Hotel Sweden Homes – Ett lägenhetshotell som sätter fokus på att känslan ska vara ”som hemma”. Alla rummen har ett rejält utrustad kök med bland annat kaffebryggare, brödrost, micro och husgeråd. Rummen är något olika stora så har man behov av ett lite större kök bör man säga till om detta när man bokar.

Linköping Cityhotell & Vandrarhem – Hotellet ligger precis mitt inne i Linköpings centrum. Detta är ett prisvärt alternativ och framförallt för de som kan tänka sig bo på vandrarhemsdelen. Med 100 meter till hållplatserna för stadsbussarna, 900 meter till resecentrum och stadens shopping precis utanför är det ett bra hotell för de som vill bo mitt i city under sin vistelse.

Sky Hotel – Hotellet som varmt kan rekommenderas för den som älskar fin utsikt. Sky Hotel ligger i ett av de högsta husen i staden och de som bokar en lägenhet högre upp i huset kommer bjudas på en mäktig utsikt över staden och dess omgivning. Just utsikten har hotellet tagit tillvara på lite extra genom att bland annat ha stora panoramafönster på ett flertal av rummen. Ett mycket ljust och fräscht hotell som ligger 600 meter från resecentrum samt 1400 meter från Stora Torget.

Tensby Hotellägenheter – Hotellet ligger ca 10 minuter utanför stadens centrum. Här får gästerna mycket fina lägenheter som kan hyras allt från en enstaka dag till hela månader. Ligger naturnära med joggingspår, grönområden, skidspår och badplats i närheten. Även nära till Landeryds golfbana.

Teo Tess Lägenhetsvandrarhem – Enklare standard i och med att det är vandrarhem. Ligger i Skäggetorp vilket betyder att man på 15 minuter kan gå till IKEA, klädbutiker och det utbud som shoppingcentret IKANO erbjuder.

Corporate Apartments – Ett lägenhetshotell som främst vänder sig mot företag. Stilrena och bekväma rum med fokus på business

Hotell Östergyllen – Ett familjärt och trevligt hotell relativt centralt. På 5-10 minuter har man gått in till centrum, resecentrum eller SAAB Arena. Utbudet är mycket brett gällande rummen med allt från de lite mindre enkelrummen till de betydligt större sviterna för upp till sex personer.

This entry was posted in Hotell & boende, Sverige. Bookmark the permalink.

Comments are closed.