Inför bilsemestern (Första-hjälpen för bilen)

Att ha en första-hjälpen-kudde i bilen är en självklarhet för de allra flesta. Olyckan kan vara framme när som helst och det gäller att snabbt få fram vad som behövs för att minimera skadorna. Men när bilen packas inför semestern så bör man inte bara tänka på sig själv (och sin familj) utan även på bilen. Se till att ha ett ”första-hjälpen-kit” för bilen. Även då kan man snabbt få fram vad som behövs för att minimera skadorna.

Några exempel är:

Extralampor – De är billiga att köpa, tar ingen plats och enkla att ha med. Ändå är det förvånansvärt många som glömmer att packa med dem. Att köra dagtid utan lampor kan gå bra. Att köra kvällstid eller på natten är rent farligt. Packa med lamporna och du ser betydligt bättre om en lampa skulle gå sönder.

Säkringar – En säkring kan lätt gå och det bör vara en självklarhet att ha med sig nya i bilen. Men se även till att du vet var de byts. Det är inte lika uppenbart som många tror.

Olja – Skulle bilen börja läcka olja bör man uppsöka närmaste bilverkstad så snabbt som möjligt. Att köra med för lite motorolja innebär att man kommer att slita enormt på motordelarna och skapa en onödigt stor reparationskostnad. Se till att ha med dig passande motorolja.

Lätt att hitta

En stor fördel är att många E-butiker har byggt upp system som gör det enkelt att hitta de produkter man behöver. Även om man är ovan och inte vet lampmodell eller liknande så räcker det oftast att skriva in registreringsnummer för att sorteringsfunktionen ska fungera. Detta gäller då specifika produkter för olika bilmodeller. När det kommer till olja beror det lite på vad man vill ha för märke osv. Den som känner sig osäker bör alltid prata med en verkstad eller återförsäljare.

Ficklampa!

Se till att alltid ha en ficklampa i bilen, det kan till och med vara svårt att byta säkringar på dagtid utan att lysa med en ficklampa, på kvällstid blir det en omöjlighet.

This entry was posted in Före Resan, Tips för Resan. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar