Hur är vädret i New York?

De som åker till New York kommer uppleva att klimatet är relativt likt en svenska stad exempelvis Stockholm. Med andra ord är det stor skillnad mellan de olika årstiderna.

På sommar bjuder staden på riktigt varma dagar. I jämförelse med Sverige vinner de med några grader gällande värmen. Ska man åka dit under den svenska sommaren kan man alltså med fördel ta med sig kläder som skulle passat bra här hemma. Den som glömmer solhattar och solskyddsmedel kommer snabbt bli påmind om att köpa detta för solen och värmen kan vara rejäl av och till.

Ett äpple - symbolen för New YorkNågot som är typiskt New Yorks väder är även den höga luftfuktigheten vilket gör att det kan vara skönt att gå in i någon butik och ”svalna av” ibland. Men det gör ju knappast speciellt mycket då många åker till ”äpplet” just på grund av dess shoppingmöjligheter.

Är det däremot vintertid som staden ska besökas är det vantar, mössa och vinterjacka som ska med i packningen. Precis som om man hade turistat i en svensk stad under dessa månader. Däremot är inte mängden snö i närheten av vad som erbjuds i många svenska städer. Det går snarare att jämföras med en vanlig vinter i Stockholm. Snön finns där men inte några större mängder. Temperaturmässigt är det också något varmare än i vårat hemland. Det är sällan som man kan se att termometern visar mindre än 10 grader minus, även om det förekommer.

Hösten då? Här finns lite större skillnader mot det svenska klimatet. Detta då framförallt gällande värmen. I Sverige märks det klart att hösten kommer redan i september. Man får ta på sig höstjackorna och det dröjer inte länge förrän de tunnare vantarna används. Men i New York biter sig sommaren fast längre. Att bjudas på 20 grader en bit in i oktober är inte något som är ovanligt. För de som har svårt för de varmaste sommarmånaderna kan alltså hösten vara ett bättre alternativ att åka hit.

Så enklast är att tänka ”Väder New York = Väder Stockholm, fast lite varmare”

This entry was posted in New York, USA. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar