Boka inte hotellnatten i London på hotellet

Att få en flygbiljett tur och retur till England under tusenlappen är relativt enkelt. Att däremot tre nätter på en lite längre weekend för samma summa är betydligt svårare. Med andra ord är det boendet som man kan spara pengar på om man tänker till och planerar sin vistelse i förväg. Att hitta billigt boende i närheten av London är inte helt enkelt. Ett av de tips som man kan använda sig av för att hålla nere priset är att gå via hotellförmedlare.

Även om det kan låta paradoxalt är det exempelvis billigare att boka hotell via hotellförmedlare än genom att kontakta hotellet direkt. Det finns flera olika sidor på nätet som jämför priser på hotell samt visar recensioner på dessa. Av dessa sidor har vissa fokuserat på att vara så bred som möjligt med hotell från hela världen medan andra presenterar hotell enbart från London. Men poängen är att dessa överlag alltid ger lägre pris än om man vänder sig till hotellet direkt.

May Fair Hotel London

May Fair Hotel London

Orsaken till att dessa kan erbjuda billigare hotellnätter än hotellen själva är följande. Hotellen betalar en viss provision till dessa förmedlingssidor för att få vara med på dessa. Men då det är ett flertal sidor som konkurrerar om kunderna tar ägarna av dessa webbplatser enbart en del av provisionen. Resterande del används för att pressa priset. Utöver det har de mycket ofta poängsystem som gör att gästerna exempelvis får var tionde natt gratis. Detta förekommer visserligen även hos vissa enstaka hotell men är betydligt vanligare bland hotellförmedlare.

Genom att gå denna väg ser man i alla fall till att inte behöva betala fullt pris på hotellvistelsen, vilket man hade varit tvungen till om man bokat direkt via hotellet. En annan fördel är att dessa sidor är på svenska vilket gör att man lättare kan få en bild av vad hotellet har för standard och service. En stor fördel för de som inte känner sig bekväm med engelskan.

This entry was posted in England, Hotell & boende. Bookmark the permalink.

Kommentera