Billigaste hotellet i Stockholm?

Vilket hotell som är billigast i huvudstaden är inte helt enkelt att säga. Det beror på lite vad som jämförs, säsong på året samt om några rabatter går att få via kampanjer eller annat. Men ett hotell som nästan alltid ligger i toppen på listan över de billigaste hotellen i huvudstaden är hotellkedjan Formule 1. Kedjan är inte speciellt stor i Sverige och finns bara några enstaka städer.

Förutom att priset är betydligt lägre än många andra hotell så är inredningen i hårdplast dess kännetecken. Rummen är inte exklusiva med en välbäddad och välkomnande kingsizebed utan upplevs snarare som en något förväxt hytt på en finlandsfärja. Men för de som enbart söker ett billigt boende så är det ett mycket bra alternativ.

Hotellet i Stockholm har öppet dygnet runt i likhet med receptionen. Just på denna punkt liknar Formule 1 ett hotell men standarden håller överlag en relativt låg nivå vilket gör att boendeformen möjligen skulle kallas hostel, vandrarhem eller något annat för att spegla detta bättre.

Priset ligger på drygt 300kr per natt vilket är billigare än många hostels och B&B som erbjuds i Stockholm. Det är just priset som lyfts fram det positiva med detta hotell i de recensioner som finns på nätet. Men de flesta nämner även att det inte är så många fler positiva överraskningar. Här får man sova gott och billigt – thats it.

Ett hotell som kan sägas vara billigare än Formule 1 är Rest and Fly som ligger på Arlanda. Orsaken är att man här kan hyra ett rum per timme. Det är en perfekt lösning för de som kommer mycket sent till hotellet och sedan ska åka mycket tidigt. Varför ska man då behöva betala fullt pris för en hel hotellnatt som på många andra hotell?

För en timme får man betala 150kr och sedan 50kr per timme. Vid behov av bara tre timmars hotellrum är detta alltså det billigaste hotellet i Stockholm.

Gamla Stan från Katarinahissen Stockholm

Gamla Stan från Katarinahissen Stockholm Foto: en.wikipedia.org

This entry was posted in Hotell & boende, Sverige. Bookmark the permalink.

Kommentera