Att göra i Rhodos stad

Många av de som åker till Rhodos gör det för att få uppleva lugnet, värmen och härlig stränder. De som enbart vill bada och sola bör hålla sig kvar på sin strand. Men de som vill uppleva något mer och inte minst något med kulturella och historiska inslag så är ett besök i Rhodos stad en varm rekommendation.

Gamla Stan – Ett måste

I Rhodos stad snirklar sig gatorna fram i ett märkligt otydligt mönster vilket gör att det inte alltid är helt lätt att hitta. Flera likheter finns mot Gamla Stan i Stockholm och även Rhodos stad har en del av staden som är ”Gamla Stan”. Under medeltiden var Johanniterordern här och byggde upp delar av Rhodos stad. Det är minnen från den tiden som finns kvar och detta i så bra kvalité att Gamla Stan är uppe på Unescos världsarvslista.

Gamla stan kan därmed rekommenderas för de historiskt intresserade. Men lika stor rekommendation kan ges till de som gillar mysig och unik shopping eller bara att för de som vill ta en kopp kaffe på något av de små caféer som finns här. Är det något som inte ska missas i Rhodos stad så är det just Gamla Stan.

Shopping i nyare miljö

Om man lämnar de äldre delarna av staden så väntar mer ”modern” shopping. Här finns ett flertal av de stora internationella kedjorna så som H&M, Pull & Bear och liknande. Men däremellan finns även mer lokala butiker så det är inte svårt att hitta de mer unika plaggen.

Utflykter från Rhodos stad

Eftersom det är största staden på ön är det inte oväntat även den stad varifrån man lättas kan ta sig med buss. Bussar går härifrån ut över ön. En bussresa som är gratis är den som tar besökarna från Rhodos stad till det största vattenlandet på ön som ligger i Faliraki. Eller varför inte gå ner till hamnen och boka en båtutflykt. Dessa finns med flera olika inriktningar. Både kortare och längre och både som bara åker utanför stadens kust till de som slingrar sig ner jämns med Rhodos kust.

This entry was posted in Grekland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.