Appar som hjälper till i Köpenhamn och Paris

Köpenhamn

Det är tre saker de flesta vill göra när de besöker Danmarks huvudstad – köpa designprylar, gå och strosa i stan och äta smörrebröd. De som inte har mer krav än så kan klara sig med tre appar.

Design Copenhagen är en gratis app som ger information om utställningar, konst, arkitektur och butiker inom detta. En smidig guide till de som har detta intresse.

Köpenhamn reseguide Cityscouter är den mest kompletta cityappen. Den kostar visserligen 28 kronor men det ska jämföras mot att köpa en guidebok för över det dubbla. Här finns mängder av information om hotell, turistattraktioner och annat. Självklart hjälper den även till att hitta genom en tydlig kartfunktion.

Till sist är ju Danmark smörrebrödens förlovade land. Frågan är om det finns något annat land som har en app som guidar de intresserade in i fakta kring dessa bakverk. Lär dig om dess historia, läs recept och få inspiration till att köpa ett bakverk på närmaste café.

Paris

En av de mer populära allt-i-allo guiderna i Paris är Paris City Gide Trip Advisor. Den är gratis och en fördel är att man får tillgång till alla information utan att behöva ligga online. Appen visar restauranger, hotell och ställen som bjuder på underhållning.

Paris Metro är appen för alla som har svårt att hitta i tunnelbanan. Den visar snabbt och enkelt hur man tar sig från en station till en annan. Var man måste byta och vilka tåg man ska leta efter. Ett måste för den som inte klarar av att läsa skyltar och blir stressad av att fråga fransmän som inte kan engelska.

Lonely Planet är ett av världens mest kända namn på guideböcker. De har även tillverkat appar med samma höga kvalité nämligen Paris Travel Guide. Denna kostar 28kr och är en komplett guide över Frankrikes huvudstad. Börja med att slå på GPS-funktionen på telefonen och följ vägen som markeras ut på kartan över hur du ska gå. Det enda man bör tänka på är att inte ha sin svenska telefon uppkopplad då det blir väldigt dyrt i längden. Utöver kartor hittas nästan allt man söker efter gällande turism, boende, resvägar och restauranger.

Fler apparFler appar

Att använda appar för att hitta runt i en ny (eller gammal) stad är ett helt ypperligt och smidigt verktyg. Det enda man måste vara uppmärksam på kostnader för att använda sin smartphone utomlands, det kan dra iväg – kontrollera alltid!

This entry was posted in Köpenhamn, Paris. Bookmark the permalink.

Comments are closed.