Åka på Spa i Tallinn

Olika länder lockar svenska turister på olika sätt. Estland förknippas av många med låga priser, enkla förbindelser och härliga spa. Flera researrangörer ordnar sparesor varje vecka till den estniska huvudstaden där gästerna kan njuta av allt från ansiktsbehandlingar för de som vill ta bort ögonpåsar till massage för de med muskelknutar.

En av de större anläggningarna är Meriton Spa & Conference Center. Det är ett relativt nybyggt spahotell som verkligen bjuder besökarna på en skön och avslappnad semester. Bassängen är stor men det är bubbelpoolen de är mest stolt över. Enligt marknadsansvarige för hotellet är de ”99% säker” på att de har Estlands största bubbelpool. Något att ha i minne den dagen man åker på spa med jobbet eller ett större kompisgäng. I vattenlandskapet hittas även vattenfall, marmorfåtöljer och automater som levererar isbitar genom ett enkelt knapptryck.

Men stanna inte i poolen för länge för det är behandlingarna som man ska lägga lite extra tid på. Orsaken är priset. När Aftonbladet var där och testade ansiktsbehandlingar så kostade en behandling 350kr. När de senare jämförde detta mot vad de hade fått betala om samma behandling hade genomförts i Stockholm visade det sig att priset var ca det tredubbla.

Så visst är det priset som framförallt lockar i Estland. Det går att hitta spa i Sverige med enorma bubbelpooler och stora utbud av ansiktsbehandlingar och andra kroppsbehandlingar men pengarna kommer då att räcka till betydligt mindre.

Enda nackdelen är att det tar ett tag att komma till Tallinn. Det vanligaste är att åka med en Östersjöfärja vilket tar ca ett dygn. Men samtidigt är ju ett dygn på kryssare aldrig fel. Ett första steg att slappna av och lämna allt vardagligt bakom sig för att ställa in sig på en skön semester. Om inte annat kan man ju lusläsa utbudet av hudbehandlingar som hotellet erbjuder och fundera på vad man vill välja. Det är inte helt lätt att bestämma sig.

This entry was posted in Baltikum, På plats. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar